HTML

dolgok

Néha elgondolkodok, asztán meg elfelejtem, hogy mi jutott az eszembe."

Friss topikok

  • Dudás Bertalan: platón parmenidész! bravo! (2014.07.21. 13:47) Sok
  • Hang Ember: Legeccerűbben úgy lesz házisöröd, ha megszelídíted a vadsört. (2013.09.21. 19:46) Hogyan kell házisört csinálni?
  • Zsiráffusz camelopardalis: @Hang Ember: és, összejött a kooprodukció időközben? :D videjófelvétel esetleg? (2013.01.12. 20:55) A Lajcsi szép karácsonyi videoklippje
  • Hang Ember: Azér jó magába beszélni az enbernek, mer mindig igaza lesz. Kivéve, amikor nem, pedig akkor is. ... (2013.01.10. 09:06) Jótanács
  • sóskatáska: sík hűjék vagytok. csak igy tovább (2012.11.21. 23:09) Játéggép

Hogyan kell házisört csinálni?

2013.01.11. 14:57 Bisztő Gyalla

Manapság divatosak a kézzel készített termékek, magas áruk van a piacon, de mindemellett értékes perceket is szerezhetünk magunknak ezáltal. Kézműves söröket lehet dízdobozba kapni meg csak úgy magába, natúrba is, sokféle ízesitéssel a keserütől az aszaltszilvásig mindenfélke árnyalatba, örömére minden sörivónak, hiszen minden népség szereti a minőséget, főleg, ha az olcsósággal párosul, ami persze nem mindig jön össsze. Na itt van a mi nagy napunk, és megkezdhetjük a házi sörfőzést otthol levő vagy bármijen körülmények között mekkapható alapanyagokbol örömére a vendégeknek meg a kis családnak nem is beszélgetve persze önmagunkról.

A sört házi körülmények között úgy szerkeszthetjük eggybe, hogy nem is kell főzni, hiszen csak a sznobok dugják bele orrukat, hogy vizslassák a fajtáját meg az összetevőit, és biztosithatlak kedves olvasóm, hogy a minőség nem főzésspecifikus tulajdonság, és hogy (egyébként meg tudok még ijen szavakat, például szignifikáns) különösen jól tud esni, különösen nagy melegbe, amikor már fojik le az arcodon a savó.

Ahhoz, hogy a sör szép sárga szinezetet kapjék, kell valami sárga, de nem tojás, mer az ragad, hanem például répa vagy baracklé, amitöl aztán külölleges aromája is lessz házilag összeállitott sörünknek, de ne essünk túlzásokba, mer nem szabad, hogy elnyomja a sör természetes aromáját, úgyhogy tegyünk az edényünkbe úgy féldecit, higgyétek el ez is meg fogja szinezni, és ezáltal nem válik még zavarossá. Lehet tenni bele aztán valamit, hogy jó kesernyés legyen megadva neki azt a markáns zamatot, amitől oj férfias ital a sör, például borkősav tablettát vagy kávét, ami által a szine is egy kissé módosul, eképpen előállítva a különböző árnyalatu barnasöröket. Kell még bele természetesen egy kis alkohol is, amit, ha nincs kéznél pálinkánk vagy egyéb minőségi szeszitalunk, akkor gyógyszertári alkohollal is hejettesithetünk. Nincs más ezután már hátra, minthogy beletölcsük az egész fojadékot eggy szódásüvegbe, és jól feltölcsük vízzel. Utánna már csavarhatjuk is bele a patront, és röviddel ezután élvezhetjük is hűs sörünket a buja nyári éjszakába.

Jó sörözést kivánok minnyájatoknak!

3 komment

Címkék: használati útmutató

A bejegyzés trackback címe:

https://gyulszi.blog.hu/api/trackback/id/tr465012297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toroloco 2013.01.12. 12:49:54

WTF? jegyzetek a zártosztályról?

GrofZero 2013.01.14. 07:36:30

Ez maga a megtestesült tudomány vegytiszta eszencicája! Maga Üveges professzor sem magyarázta volna el szebben! Aztat meg mindenki tuggya, hogy a sör szép sárga színét a lóhúgy biztosíccsa!

Hang Ember 2013.09.21. 19:46:57

Legeccerűbben úgy lesz házisöröd, ha megszelídíted a vadsört.
süti beállítások módosítása