HTML

dolgok

Néha elgondolkodok, asztán meg elfelejtem, hogy mi jutott az eszembe."

Friss topikok

  • Dudás Bertalan: platón parmenidész! bravo! (2014.07.21. 13:47) Sok
  • Hang Ember: Legeccerűbben úgy lesz házisöröd, ha megszelídíted a vadsört. (2013.09.21. 19:46) Hogyan kell házisört csinálni?
  • Zsiráffusz camelopardalis: @Hang Ember: és, összejött a kooprodukció időközben? :D videjófelvétel esetleg? (2013.01.12. 20:55) A Lajcsi szép karácsonyi videoklippje
  • Hang Ember: Azér jó magába beszélni az enbernek, mer mindig igaza lesz. Kivéve, amikor nem, pedig akkor is. ... (2013.01.10. 09:06) Jótanács
  • sóskatáska: sík hűjék vagytok. csak igy tovább (2012.11.21. 23:09) Játéggép

Pánikroham

2013.02.09. 09:41 Bisztő Gyalla

Az Ibinek szegénynek pánikrohama lett, és aszmonta a doktor, hogy szedjék tablettát meg lélegezzen méjjeket és figejje meg ömmagát ojankor, amikor lessz neki a rohama, es így miteggy kettéhasatt szegénynek a szeméjjisége, aki figyelte magát, csakhogy asztán a másodiknak, aki figyel, annakis sajnoshogy pánikrohama lett, ezér ujjra figyelnie keletet valakinek már minkettőre, és a végén már nem tutták kifizetni szegény Ibinek a számláját, hogy kellőképpen jól érezze magát, mer időközbe, mire leért volna, túl sok Ibin ment leresztül, de van amikor egész rövid a sor.

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány logika

Hogyan kell házisört csinálni?

2013.01.11. 14:57 Bisztő Gyalla

Manapság divatosak a kézzel készített termékek, magas áruk van a piacon, de mindemellett értékes perceket is szerezhetünk magunknak ezáltal. Kézműves söröket lehet dízdobozba kapni meg csak úgy magába, natúrba is, sokféle ízesitéssel a keserütől az aszaltszilvásig mindenfélke árnyalatba, örömére minden sörivónak, hiszen minden népség szereti a minőséget, főleg, ha az olcsósággal párosul, ami persze nem mindig jön össsze. Na itt van a mi nagy napunk, és megkezdhetjük a házi sörfőzést otthol levő vagy bármijen körülmények között mekkapható alapanyagokbol örömére a vendégeknek meg a kis családnak nem is beszélgetve persze önmagunkról.

A sört házi körülmények között úgy szerkeszthetjük eggybe, hogy nem is kell főzni, hiszen csak a sznobok dugják bele orrukat, hogy vizslassák a fajtáját meg az összetevőit, és biztosithatlak kedves olvasóm, hogy a minőség nem főzésspecifikus tulajdonság, és hogy (egyébként meg tudok még ijen szavakat, például szignifikáns) különösen jól tud esni, különösen nagy melegbe, amikor már fojik le az arcodon a savó.

Ahhoz, hogy a sör szép sárga szinezetet kapjék, kell valami sárga, de nem tojás, mer az ragad, hanem például répa vagy baracklé, amitöl aztán külölleges aromája is lessz házilag összeállitott sörünknek, de ne essünk túlzásokba, mer nem szabad, hogy elnyomja a sör természetes aromáját, úgyhogy tegyünk az edényünkbe úgy féldecit, higgyétek el ez is meg fogja szinezni, és ezáltal nem válik még zavarossá. Lehet tenni bele aztán valamit, hogy jó kesernyés legyen megadva neki azt a markáns zamatot, amitől oj férfias ital a sör, például borkősav tablettát vagy kávét, ami által a szine is egy kissé módosul, eképpen előállítva a különböző árnyalatu barnasöröket. Kell még bele természetesen egy kis alkohol is, amit, ha nincs kéznél pálinkánk vagy egyéb minőségi szeszitalunk, akkor gyógyszertári alkohollal is hejettesithetünk. Nincs más ezután már hátra, minthogy beletölcsük az egész fojadékot eggy szódásüvegbe, és jól feltölcsük vízzel. Utánna már csavarhatjuk is bele a patront, és röviddel ezután élvezhetjük is hűs sörünket a buja nyári éjszakába.

Jó sörözést kivánok minnyájatoknak!

3 komment

Címkék: használati útmutató

Jótanács

2013.01.08. 19:16 Bisztő Gyalla

Sokszor mondom magamnak, hogy ne beszéjj magadba...

1 komment

Címkék: bölcsesség

Játéggép

2012.10.05. 13:15 Bisztő Gyalla

Nállunk még mindig megvannak a játéggépek, mer a kocsmáros eggy üzleti zseni, és átalakitotta egy kis műszaki tudással, nomeg jószerencse, barátság meg jókedéjj segiccségével ojmódon, hogy ne lehessen vele nyerni, ugyanis emiatt nem minősül nyerőgépnek, és ettöl tovább működhet mindazok a játékos kedvü kalandorok örömére, akik eggy kis mellékessel akarják kiegésziteni a havi betevőjüket.

3 komment

Címkék: tudomány üzleti szellem

Ha ujjrakezhetném

2012.06.04. 07:48 Bisztő Gyalla

Ha ujjrakezhetném az életem, hát trilobita lennék, oj méjjtüzü a szeme, oj sejmes a bőre, oly pamacsos a szőre,, amej szinekbe játtszik, és amejet sikongatnak, ha megcirógathatnak a nők, node nem amejek ott állnak sorba, hanem amejek arrébb vannak eggy kicsit balra, hogy majd kibukkanjanak a pult mögül, mindig, amikor arra csalinkázol jó megépítésü lábacskáidon, mejeknek izületei csodálatos eggyüttműködést mutatva vonaglanak szállitásod közbe.

1 komment

Címkék: bölcsesség anyatermészet

Az új Iliász

2012.05.26. 23:06 Levéltáros

Évtizedek óta dolgozom egy új Iliászon, de most úgy tűnik, végleg megakadtam. Nem akar összeállni a Nagy Mű, pedig a sarokkövei már megvannak. Én most feladom, de hogy eposzom ne vesszen, közzéteszem, hogy a köz és az ész megoldja, mit én elbuktam, a balga. Segítsetek.

 

Szerelmünk bimbaján

Szerettünk itt Baján

Lenni

 

Segíts nagy bajomon,

Mert nincs Nagybajomon

Semmi

 

Csókolnám az ajkát

Ha elhagytuk Ajkát

Nyomban

 

Szeresd az orosz lányt,

Inkább, mint Oroszlányt,

Érted

 

Nedves már a bugyi

Amint sötét Bugyi

Ege

 

Szép város lett Pécsből

Hallottam egy pöcstől,

Tőled

2 komment

Élőlény

2012.05.13. 22:23 Bisztő Gyalla

Mongyák, hogy az univerzum eggy élőlény, mint a sündisznó például meg a többi, és hogy érez meg lüktet benne minden, csakhogy aszt nem értem, hogy akkor hova fingik, mer kívüle nincs már semmi, hameg bentartya, akkor puffadás lessz belölle, és nem jó irányba mennek a dolgok vagypedig görcsbe hasogat neki meg görcsbe van.

1 komment

Címkék: bélcsakra

Az alkohol közjókedvre gyakorolt hatása

2012.03.27. 13:43 Bisztő Gyalla

 

Diszertációm témájának szempontyábol fontos megemlitenem, hogy az alkohol közjókedvre gyakorolt hatása, amejről szó van nem csak általába, hanem speciális esetbe is a mindennapok része kell, hogy legyen, ugyanis amikor az enber ezzel a nemes nedüvel oltya szomját, akkor nemcsakhogy kinyílik a szivébe száz virág, hanem még a közjó érdekébe is összeborul másokkal, amejek szintén fogyasztottak ebböl a nemes nedüböl, és amej miatt a mindennapokba kitör a béke.

Mindenekelött azt kell megjegyeznem, hogy néhányunknak talán áthallása van az alkohollal kapcsolatba, amejnek rossz hatásai ismertek, de ezeket eliminálhatja az az ujjabbkeletü tudományos megállapitás, hogy ami a lelket erősiti jókedvbe, az sok problémát megold ömmagába is, mer például, ha jókedvembe beverem a fejem az útpadkába, akkor már mingyár nem is fáj annyira, és fütyörészve vagyok képes továbbindulni, és fittyet hányok a hétköznapi világ kivagyi kihívásainak, mivel lelkembe forrong a béke, amejnek nem kell feltétlen anyagi vetületbe is megjelennie, amikor már nem tuggyuk bentartóztatni, és kikell fussunk a vécébe, remélhetőleg még épp időbe.
 
Sok nóta is foglalkozik a témával amejbe most nem mennék bele, mer szó szerint kellene idéznem őket, csakhogy sajnos elfelejtettem ezeket, mer néha eggy kicsit másfele jár az enber figyelme, és most nem a gyomrának a kavargásárol szeretnék megemlékezni, hanem például, amikor feltünik eggy csöcs, és mijen édes is az, amikor nem ojan feltekerhető változatba, amej a Lujzának van, hanem szép könnyed eleganciával ugrándozik az enberek orra elött, mint mikor jön a kuncsaft, és a Miselle elmegy eggy kisidőre, hogy üzletet kössön, és nem is arra a nem is ojan kis párnára gondolok, amej az Ibi két oldalán hentereg, és összeér egész középig elöl, pedig a nótákkal kiemelten foglalkozunk abba a nagy öszeborulásba, amikor megfogaggyuk, hogy ezentúl mindenki mindenkinek a baráttya lessz, mer nincs szebb, mint az igaz baráccság, amejet mindig megtartunk, és soha nem rugjuk fel a szabájokat, csak, ha már a Károj feje lebillent az asztarra, és belehamuzunk neki a fülébe, amejre még csak föl se ébred, ezér szoktunk rajta röhögni jó nagyokat, hogy mi nem vagyunk ugyanojan szerencsétlenek, mint ő, és néha vizet öntünk a nadrágjára, hogy azhiggye szegény, hogy bevizelt, de ezt nem gonosságbol tesszük, hanem, mer fő a jókedéjj, amejjel megilletjük az áletet, sőt máég a Károjét is, mindig amikor felébred, mer akkorákat röhögünk, hogy neki is jókedve lessz szegénynek.
 
Mekkel még emlitenem az alkoholok fajtáit is, amejeket ebböl a célbol meg szoktunk inni, bár meglehetőssen külömbözik az izlésünk a lányoktol, amejek édes italokat isznak velünk szembe, akik kedvelik a férfias, karcos italokat, amejek közül kedvencünk a körteízü feles, amej karcossága mellett lágyan hűsiti az enber izlelőbinbóját, amejjel élvezi annak jótékony hatásosságát, különösen akkor, amikor a kocsmáros úgynevezett hidratációval klágyittya meg azt, hogy jobban élvezhessük annak sejmes illatát meg ízharmóniáját. Szoktunk még néha fröccsöt is inni, de a sörnek sajnoshogy hónajjszaga van.
 
Ezzel zárom diszertációm sorait, mer lefektettem az alapokat, amejeket ebbe a témába el tudok miondani, és remélem, hogy ezzel megteremtettem eggy ujjabb tudományág létjogosultságát, ahejett, hogy ezzel csak a margó szélén foglalkoznának a tudós enberek.
 
 

2 komment

Címkék: tudomány bölcsesség művelcség

Robin Hód

2012.03.22. 11:21 Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker

 

1 komment

Címkék: zsidó álat művelcség

Felesízű igasságok

2012.03.05. 15:21 Hang Ember

Mektapasztaltam, hogy ha az enber több felesízű italt fogyaszt el egymásután a krimóba és előjön a filozofikus énnye, akkor ojan megállapításokat fog kinyilatkosztatni, mint én most:

Költészetnek nevezzük azt, ami nem ér ki a lap széléig a könyvben.

Ugyehogy mennyire filozofikus? Kedves bölcs és enciklopedikus tudással rendelkező fele-és egészen barátaim! Tik is szoktatok felesízű igasságokat kimondani?

2 komment

Címkék: irodalom tudomány szeksz költészet bölcsesség punci művelcség ekszperimentális (m)orális bölcsesség

Mi a közös a százba meg a nyolcvanba?

2012.02.11. 11:41 Bisztő Gyalla

 Mind a kettő valamennyi.

5 komment

Címkék: tudomány matematika

Karier

2012.02.09. 10:45 Bisztő Gyalla

Néhány feles után totálissan elérzékenyültem, amikor láttam őt. Kiskorába májkrémes kenyér volt lilahagymával, de éreztem asztán, hogy terrine akart volna lenni, és most itt van. Hát azér ezt is mekkel becsülni, hamár megértük.

Szólj hozzá!

Címkék: evolvál

Makoroadatok

2012.01.19. 15:07 Bisztő Gyalla

Amejek nem holmi kis hétköznapi csipcsup ügyekröl szólnak, hanem hatalmas mindent átölelő, elsöprő erejü dolgokról, szinte már globáris szintet súrolva, például az Ibi meltartójának a mérete.

3 komment

Címkék: tudomány

Teremtés

2012.01.17. 12:24 Bisztő Gyalla

Hogy lehete teremtés? Ezekröl szoktunk vitatkozni, amég ki nem derül, mer a múltkor az Ibi nagyon leteremtette a Károjt, és monta, hogy ma már nem ihat több felest, ami persze akkor volt, de máma már nem akkor van, de monta a kocsmáros, hogy ebböl ne teremcsünk precedenst, úgyhogy a teremtés nállunk be van tiltva a közjó érdekébe.

2 komment

Címkék: bölcsesség bélcsakra evolvál

Sok

2012.01.15. 12:13 Bisztő Gyalla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze biztos van közte kevés is, meg néhány meg kettő meg három meg eggy, csak nem tudom, mejik lehet az.

2 komment

Címkék: tudomány bélcsakra

Sújozás

2011.12.16. 11:12 Bisztő Gyalla

 Sokszor, amikor fogyasztunk, a kocsmáros néha beszorozza a tönbösitett összeget annak az átlagával, és ijen módon kijön eggy ojan összeg, amejnek alapján mindig tudható, hogy ki mikor mennit szokott néha eggy kicsit vagy többet a pohár fenekére nézni, ezáltal értékes statisztikai adatok nyerhetők afelöl, hogy például holnap vagy éppen eggy másik napon kinek mijen lessz a fogyasztássa, ami nagymértékbe meghatározza a szokások figyelembe vételével az italok kifizetési összehangolását különös tekintettel, amikor hitelfelvétel esetén, még néha bedobunk eggykét felest, és ezáltal kezelhetőbbé válik minden jövedelemeloszlás.

Meg van, aki a konditerembe jár.

1 komment

Címkék: tudomány bölcsesség matematika

Publik

2011.12.09. 14:07 Romboljuk le a modern világot... (törölt)

Jellemzően lefelégyalogolós helyiség magas lépcsőkkel és sörsárgára lakkozott fenyőlécekkel díszített lejáróval hogy amíg az ember leér addigis legyen neki ideje a hangulathoz hozzásimulnia. A publikban egészséges a félhomály és csak enyhén csípi a szemet a füst.
Az asztalokat pirosfehér kockás illetve vadászkellékeket ábrázoló viaszkosvászon terítők varázsolják otthonossá, hogy ne érezzük magunkat teljesen idegenben. A publikban többnyire italozni szoktunk, de akad zsíroskenyér is meg nagyméretű böfögtetős fasírozott, amit mindenki szeret. Hát és hogy mért publik a neve. Azért mert a PubLik az egy Nyilvános Luk. Olyan mint a rosszlányok csunyája. Hát ezért hívják így.

Szólj hozzá!

A végtelen

2011.12.01. 14:43 Bisztő Gyalla

 Felest úgy lehet sokszorozni, ha eggy tükröt teszünk eléje, utánna meg eggy másik tükörbe bámuljuk a végtelenségig, amit ha eléggé ügyesen csinálunk, a legvégén megtuggyuk a végtelen titkát, csak mire odaérnénk, hogy mindet megszámoljuk, és túlnézzünk rajta, a kocsmáros mindig bekapcsojja a hangulatvilágitást, hogy a sötétbe ne láthassunk el ojan messzire, mer szerinte nincsen ottan végtelen feles, ami állitólag önmagába is hüjeség, mer annak nincs fele, csak ojan valamennyi belölle, azt meg a pultnál is kapunk.

3 komment

Címkék: tudomány használati útmutató ekszperimentális

Tüntetés

2011.08.12. 09:33 Bisztő Gyalla

Felkérem a kedves enbereket, hogy jöjjenek velünk tüntetni a nudizmus ellen, mer a nudisták megzavarják a tudásunkat a nagy ráncos seggükkel, társadalmilag káros méretbe csinálnak dolgokat, és megferditik az egésséges enberek gondolkodásmódját, a fülükkel meg furcsákat csinálnak, miközbe külföldi nyelveken beszélnek összevissza, amejet nem ért senki. Minden kedves egésséges életmódu és gondolkodásu társunknak ott a heje a hejszinen, amej az ifjuságnak teret adó nagy rendezvény, ahol apraja nagyja ropja a táncot.
Napirend:
1. Gyülekezés társadalmi méretekbe.
2. Bevonulás eggyütt a területre.
3. Nudisták mekkeresáse.
4. Nudisták megtekintése.
5. Nudisták megfeddése.
6. Nudisták erkölcsi célu kioktatása, hogy hogy meg mint vannak a dolgok.
7. Szabad klubfoglalkozás a megtért nudisták részvételével, és közös éneklés.
8. A jól végzett munka fáradalmainak kipihenése.
9. Az erkölcs megnövekedése világunkba.
 

3 komment

Címkék: szeksz cici értelem erkölcsi tarsadalmi

Zajlik az élet

2011.07.31. 07:07 Levéltáros

– Na! – mondta Károly, mikor meghallotta, hogy Csepura Lehel, a tavaly osztrák állampolgárságot szerzett jugoszláviai születésű vajdasági magyar sportoló, miután megnyerte az Olaszországban megrendezett vitorlázó repülő hollandi világbajnokságot, bejelentette, hogy a jövő évi futamokat kihagyja, mert hosszú regenerációra van szüksége a következő hónapban esedékes nemet váltó műtétje miatt, viszont két év múlva Csepura Ramen néven a nők között indulni akar az aranyért jelenlegi élettársával, az afroamerikai Clitoe Biggy-vel, akivel a nővé operálása után leszbikus házasságot kötnek Svédországban.

1 komment

Címkék: orgazmus mell wild nemlételmélet kebel (p)una trendinfo méjnfrém

Svéd nyugdíjmodell

2011.07.05. 17:03 Sanyi Sanyi

Halottam a tévébe, hogy svéd modelleket fognak alkalmazni a nyukdijjasok esetébe, már ha elég öregek, nem lehet csak úgy fijatallon elmenni nyugdijjban, de cserébe megkapjuk a svéd modelleket, én eggy ojjyan bögyös szőkét fogok kérni, ha mekérem aszt a kórt, persze tudom, hogy azér kel megöregedve nyukdijjban menni, hogy ne sok kárt tegyenek a drága modellekbe a jogosultak.

Itten van eggy lehettséges svéd nyukdijjmodell:

 

Mégis csak jó lessz a nyuddijjas kor.

Szólj hozzá!

Címkék: politika bölcsesség pléboj fojamatok

Szajkózás

2011.07.04. 11:28 BaaZooKaa

 Egyszer a Károj meg akarta lesni Miselle csöcseit zuhanyozás közbe, de a Miselle felismere Károjt a zuhanyzófüggönyön keressztül, a szaga miatt. Miselle a jóerkölcs jegyébe kijelenette, hogy jaj. Károj megijett mer rajtakapta a Miselle és ő is megálapitotta, hogy jaj. Eszt hivjuk szajkózásnak.

2 komment

Címkék: csöcs filmkultúra angol szavak meghogy miket jelentenek

Ridikülös

2011.06.29. 22:16 Bisztő Gyalla

A kiálhatatlan vén banya az a ridikülös.

Szólj hozzá!

Címkék: angol szavak meghogy miket jelentenek

Felsőbb fokon angolul

2011.06.24. 14:14 Levéltáros

Pár éve elég komolyan foglalkozom az angol nyelvvel, még nem vagyok teljesen felsőfokú, de ahogy mondani szokták, már nem lehetne eladni a piacon. Nyelvtudásom évről évre fejlődik, egyre mélyebbre merülök a nyelvi rejtelmekbe, a titkos tanokba, még az anyanyelvűek nagy része által sem ismert mélytudásba. És tegnap mire jöttem rá?! Képzeljétek, a hot-dog (kaja, virsli a kifliben) azt jelenti, hogy forró-kutya! Ez valami elképesztő, ha például Károly rendel egy exkluzív étteremben valami első osztályú kaját Miselle-nek, akkor azt mondja (hevenyészett fordításomban), hogy Kérek egy forró-kutyát!

Ti is tudtok hasonló érdekes nyelvi dolgokat? Jöhet bármi más nyelvről, például németből, azt is hamarosan elkezdem tanulni.

5 komment

Címkék: szép csöcs nyelvtan csecs nyelvgyök nyelves

Bársonyszék

2011.06.20. 15:27 Bisztő Gyalla

 A Miselle ojan szépséges, hogy amikor székel, még akkor is csak bársonyossat tud.

2 komment

Címkék: bélcsakra ferenciklopédia

süti beállítások módosítása