Most megtanujjuk, mijen változatos az élelmiszerek csodálatos világa. Sokan sokfélére esküsznek, de mekkel mondanom, hogy bármijen szinü is a májkrém, az íze mindig ugyanojan fenomenális, vagy legalábis kiváló.
Kezgyük talán a vidámmal. Kisgyerekek és kismacskák eggyaránt szeretik, és komoj férfi létemre bevallom, hogy néha én is megeszek eggyeggy ijenből készült szendvicset. Vidámittya a lelket.
Májvásbarna. Sokan rossz szemmel tekintenek erre a fajtára, pedig friss tavaszi üdesége felpesditi a vért, és még az erotikára való vágyat is feltornássza.
Sötétebb változata az előzőnek a bíborosbarna, amej állitólag onnan kapta a nevét, hogy a bíborszinü dolgok is hasollóak, és nem pedig onnan, hogy eggy regénybe valakinek ijen szinü lett volna a végbélszéklete. Kinek lenne gusztusa megenni, ha erre gondolna. Ez már a szerelmesek étele. Sok nyári éccaka múlik ebbe a jelbe, miközbe a szerelmesek méjjen eggymás szemébe néznek, és amikor megéheznek, akkor beszaladnak eggy éjjelnappaliba, és májkrémet vesznek, amit asztán boldogan harabdálnak tövig.
A sóskabarna eggy főzelékröl kapta a nevét, de nem ojan savanyú, és jobban oszlattya az étvágyat, mint bármejik főzelék, amit a boltba vagy az önkibe lehet kapni, és sokkal finomabb is a különleges eljárásnak köszönhetően, amibe a májkrém részesedik.
És végül elérkeztünk a közvéleményt leginkább megosztó, az érlelt vagy pedig a koros májkrémhez, ami a lányok szerint már nem szavatos, de a kocsmáros igenis megmonta, hogy direkt ál napokat a cigifüstbe, hogy megfermentálóggyon, és ezáltal nyerje el az érett, kissé szürkés szinét. Feles ízü italhoz kiváló készitmény.