HTML

dolgok

Néha elgondolkodok, asztán meg elfelejtem, hogy mi jutott az eszembe."

Friss topikok

  • Dudás Bertalan: platón parmenidész! bravo! (2014.07.21. 13:47) Sok
  • Hang Ember: Legeccerűbben úgy lesz házisöröd, ha megszelídíted a vadsört. (2013.09.21. 19:46) Hogyan kell házisört csinálni?
  • Zsiráffusz camelopardalis: @Hang Ember: és, összejött a kooprodukció időközben? :D videjófelvétel esetleg? (2013.01.12. 20:55) A Lajcsi szép karácsonyi videoklippje
  • Hang Ember: Azér jó magába beszélni az enbernek, mer mindig igaza lesz. Kivéve, amikor nem, pedig akkor is. ... (2013.01.10. 09:06) Jótanács
  • sóskatáska: sík hűjék vagytok. csak igy tovább (2012.11.21. 23:09) Játéggép

Placébó

2009.07.22. 09:02 Bisztő Gyalla

 A placébó az, amikor be se veszel valamit, mégis használ. Hasonlit az instanthoz, ugyanis az meg attol használ, ha víz van benne, ez meg attol, ha víz van benne, de nincs benne az, amibe van a víz, hanem csak úgy anélkül van, de néha még a víz sincs benne, hanem valami más, amibe lenne a víz. Szóval nem ojan, hanem eggy kicsit külömbözik tölle, de lényegébe hasolló a hatássa. Legalábis másfél órára, mer eszt monta a jósnő. A jósnő hisz a placébóba, a Ferenc meg nem, mer ő megvilágosodot racionális szellem. A Ferenc megmonta, hogy a placébó nem használ, mer áltudományos, hanem csak úgy érzi az enber, mintha használna, ezér télleg használ annak, aki szereti a placébót mongyuk szörpel, és akinek alkalmas a pszihológiája arra, hogy elhiggye aszt is amit nem kellene. A Károj például ezér alszik el, amikor feles hejett viccből flóraszeptes vizet adunk neki eggy kis savanyucukorral, hogy pótojjuk a körte ízü szesz egyébiránt összetéveszhetetlen, és eszméletlen nagyszerü aromáját. Csakmost én nemtom, hogy mit higgyek. Ti szoktatok otthol placébót? Mijen tapasztalatokkal, és mivel ízesitettétek?

4 komment

Címkék: tudomány bölcsesség aura ekszperimentális ferenciklopédia

A bejegyzés trackback címe:

https://gyulszi.blog.hu/api/trackback/id/tr761258794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hang Ember 2009.07.22. 10:25:32

A múttkor volt (amper, watt) cseresznyém ijesmihez. Fröccsöt ittam volna de nem volt otthon szoldavíz. Így bubis ásványvízzel kellett csináni a vörösboros fröccsöt. Tehát lényegében hasolló volt a hatása mint a szoldavizes fröccsnek - konkrétan az ötödik után ugyanúgy énekeltem tőle: nem szépen de jó hangossan - de mégis külömbözött kicsit. De akkor a Ferenc szerint nem voltam berúgva csak úgy éresztem.

bropi 2009.07.22. 12:03:30

Placébó szerek ügen drága kamukészülékek.
Ayállanám helyette az un acébó szereket,mejjek igen gyorsn és hat(hét)hatós készítmények.
Itten van pldául a vipera nevezetű.
1etlen1 szerrel tömegek gyógyulása váltható ki,különböző politikai rendezvényeken fellépő hisztérikus viselkedés esetén.
Az beteg csak rámutat ahola fája nekije,és mán nem is éreze semmit.
Van akinek igen kifelyezetten kelle az fájás(hiszen ezért is megy különböző politikai rendezvényekre)nos az ezirányú kívánsága is tejjesíthető az ácélbó szerekkel!

grandaw 2009.07.27. 11:10:11

a múltkor jegyet akartam váltani az operába, ahol egy világhírű tenor énekelt, de túl drága volt. ígyhát vettem egy placebó Domingo cd-t. a hatása ugyanaz.

neofin 2009.09.24. 20:39:56

Játékelméletileg - akkor juthatsz a legnagyobb eredményhez - hogyha elhiszed - hogy amit adnak neked az használ ...

Ha a hagyományos gyószerekben nem hiszel - akkor a "nocebo" hatás lerontja az eredményt ..

Szóval a szkeptikusok- hosszú távon ki fognak pusztulni. Legalábbis a "placebo gén" akkora evoluciós előnyt ad, hogy még akkor is meggyógyul az ember, hogyha hatástalan a gyógyszer :)
Ráadásul gyógyíthatatlan betegségekre is hatásos.
Sajnos ezeket csak az egyház dokumentálja - és csoda cimkével látja el. A hagyományos tudomány nem tud mit kezdeni a csodákkal - mert nem lehet megismételni :)
süti beállítások módosítása