HTML

dolgok

Néha elgondolkodok, asztán meg elfelejtem, hogy mi jutott az eszembe."

Friss topikok

  • Dudás Bertalan: platón parmenidész! bravo! (2014.07.21. 13:47) Sok
  • Hang Ember: Legeccerűbben úgy lesz házisöröd, ha megszelídíted a vadsört. (2013.09.21. 19:46) Hogyan kell házisört csinálni?
  • Zsiráffusz camelopardalis: @Hang Ember: és, összejött a kooprodukció időközben? :D videjófelvétel esetleg? (2013.01.12. 20:55) A Lajcsi szép karácsonyi videoklippje
  • Hang Ember: Azér jó magába beszélni az enbernek, mer mindig igaza lesz. Kivéve, amikor nem, pedig akkor is. ... (2013.01.10. 09:06) Jótanács
  • sóskatáska: sík hűjék vagytok. csak igy tovább (2012.11.21. 23:09) Játéggép

A büdös szakács

2009.09.02. 22:39 Bisztő Gyalla

 Józsit az apja focistának szánta, de mindig csak a konyhába lógott, és piszkálta a fogát eggy fogpiszkálóval, úgy várta, hogy eccercsak eggy híres focista lessz belölle, de nem lett, ezér kicsapták dolgozni, és csapos lett, utánna mindenféle alkalmi munkát elvállalt a ganajozástol kezdve a segédstrici mesterségig, csakhogy a ganajozáskor annyira beleivódott az az érdekes szag, amit a lótrágya ereszt ki magábol, hogy ezután már mindenki csak a Büdös Józsinak hívta, és ez maratt a védjegye. Állitóllag csak mekkelet volna mosdania, de ez csak városi legenda, mivel senki sem ellenörizhette. 

Azt már kiskorába lehetett tudni, hogy hajlama van a gasztronómiához, hiszen mindig ott lógott eggy finom fogpiszkáló a szájába, de karrierje eggy véletlen baleset következtébe kezdődött, amikor hirtelen megellett a szakácsnéni eggy krimóba, legalábbis aszmonták, ahol épp tartózkodott, és valakinek gyorsan mekkellet sütnie a rántottát, mer ott tartószkodott a tulaj eggyik barátnője, és éhségébe a felespoharakat vagdosta a földhöz, és Józsi ojan rántottát sütött, hogy mindenki a csodájára járt, még eggy kis csirkeaprólékot is belemorzsolgatott a tányérba, amit a hűtőbe talált, és eggykét evőkanál kecsuppal fűszerezte. Ettől kezdve meredeken ívelt felfele a karrierje, és ünnepelte a közönség, mer legendássá váltak a fogások, amiket készitett. Kecsuppal ízesitett csirkeaprólékos rántottáját mindig étlapon tartotta, de csinált kolbászos, májkrémes meg töpörtyüs rántottát is. Megvadultak volna érte a lányok is, ha nem lett volna meg az az érdekes szaga. Sokak szerint ételeinek is ez kölcsönözte a legyőzhetetlen bájt meg a könnyedséget, hiszen a trágyaszag sokszoros higitásba pikáns fűszeres illattá nemesedik. Ezt hívják máskép homeopátiának, aminek a bélgyógyászatba fontos szerepe van, ha az enber eggy természetbúvárhoz jár titokba a bánatával meg a facsarodással, ami belülröl űzi-hajtya mindig új utakra oda meg vissza.
 
Híresek még a felfújtjai, amiket néha eggy kicsit megéget, ezáltal ojan egyedivé válik a konyhaművészete, hogy azt senki nem bírja utánna csinálni, és a banános csokis desszertje, ami úgy készül, hogy összenyomkodja a banánt villával meg eggy kis vajjal, cukrot tölt bele, és mekküldi eggy nyelet tejszinhabbal, ezután csokit reszel rá, és beledarál az egészbe néhány pilótakekszet. Finom ropogós lessz tölle.
 
Végezetül ájjon itt két tanulságos történet, amej nem a Büdös Józsival esett meg, hanem velünk, de tanulságot szolgáltat mindenkinek, aki az evés után érdeklődik.
 
A fasírt
 
Eccer meghívott mindenkit magához a Miselle a krimóbol, hogy konfitájjon, és ugy csinálta az ételt, hogy összekeverte a darálthust a kenyérrel meg tojással, és jó sok borsot is tett bele, hogy jól felszivja a felest, ezután öszekutyulta az egészet eggy tálba, utánna meg betette a sütőbe, asztán elment a Jocóval a spejzba konfitálni, mi pedig megfigyeltük a kulcsjukon át, és montuk a Károjnak, hogy addig figyejje a fasirtot, de a Károj elalutt a széken és szerencsére, amikor feldöntöttük a polcot, hogy mejikünk férjen oda a kulcsjukhoz, az a Károj fejére esett, és nem zuzta ösze a sütőt a fasirtal, most pedig a jocó épp kórházba van, mer mirigye van neki, mi pedig hát deszivesen mekketyintenénk addig a Misellet.
 
Csokoládéegérkék
 
Nemsokkal szeretet uszkárja elhúnyása után pedig a Lujza hívott magához minket vendégségbe meg, és a sok finom falat közül kirívott a Lujza kedvenc csokoládékrémje, amejnek a receptjét elmonta nekünk, hogy amikor a szíve meg a lelke végre eggyesül a szeretett uszkárjával, akor ne mennyen a finomság vágya ki a világból.
Hozzávalók. Körtekrémmel töltöt nugát, meg cukor meg tej meg margarin meg tojássárgája meg szekfűszeg, meg ha eggy kicsit kirugnánk a hámból eggy kis feles, lehetőleg körteízü, mer az harmonizál a körteízü csokitöltelék zamatával, meg eggy kis keményitő.
Elöszöris a lujza a tojássárgáját azt elkeverte cukorral meg a vajjal, majd felöntötte eggy kicsit körteízü szesszel majd a töltöttnugátbol kiszette a tölteléket, és piheni hagyta eggy félórácskára, a töltelék nélküli csokit meg beletördelte eggy lábos tejbe, és felolvasztotta, majd, amikor ez megvolt beletett eggy kis szekfűszeget, majd néhány kanál cukrot, hogy finom édes legyen, és a végén öszekeverte a tojásos krémel. Majd amikor mindezzel megvolt belekeverte óvatossan a keményitőt, hogy ne csomósoggyon meg, és akkor besürüsödött. Na akkor már majnem kész volt a finom deszert, ekkor a pihentetett körtekrémet öszekeverte eggy kis felessel, érdemesebb télleg ehez a körteízüt választani, nemcsak a zamat miatt, hanem mer a minőség is fontos szempont, és amikor a krémből kicsi egérkéket szaggatott a tányérunkra, akkor utánna a szaftot, amit a körtekrémböl nyert, azt rácsorgatta. Mondanom se kell, hogy nem maratt eggy csepp se, csak a Károj mindig köpködött, mer neki jutott az összes szekfűszeg. Ínyencek nápojival is mártogathattyák.

10 komment

Címkék: költészet homeopátia ízanyagok elcsépelt szóvicc ekszperimentális

A bejegyzés trackback címe:

https://gyulszi.blog.hu/api/trackback/id/tr971356527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bropi 2009.09.03. 12:03:22

A segédstricinél kicsit kimerevedtem,mert eddig úgy tuttam,hogy ezeket pinainasoknak híjják...

bropi 2009.09.03. 12:12:15

Egyébként az ugynevezett morbid konyhának is vannak remek ételei itt van például Dumas híres három testőr egyikéről is asszociálható frissensült Dartanyán.
Rém egyszerű a recepttye: végy egy dartsnyilat dobd hátba vele a mutert,és bea sütőbe!Ennyi.....

bropi 2009.09.03. 12:19:55

Srettyük a double kommenteket.......

bropi 2009.09.03. 12:23:14

@bropi:" Srettyük "- najó elmentem inni...Wiiiilmoos!

ShadowPhrogg32642342 (törölt) 2009.09.03. 22:12:55

a duplát töröltem, de ezé lóksz egy söritallal :D

Hang Ember 2009.09.04. 09:07:35

@bropi: bea sütőbe? Osz mi lesz gyeőzikével nélküle?

bropi 2009.09.04. 11:53:13

@ShadowPhrogg32642342: Igazad van ma meklókok egy söritallal.........köszike :))

@Hang Ember: Háá csájé mi lenne á gyézikévee,há megenné beát,utánna meg nyomna egy kulát...

Némber Ván 2009.09.04. 20:50:55

@bropi: Frissensült Dartanyán,az nem a Lüke Szkájvoker nagymamáján feltálalt husi?

Gőzeke meg azért ette meg Béjaasszont, mert azt mondták neki, kapd bea...
süti beállítások módosítása