HTML

dolgok

Néha elgondolkodok, asztán meg elfelejtem, hogy mi jutott az eszembe."

Friss topikok

  • Dudás Bertalan: platón parmenidész! bravo! (2014.07.21. 13:47) Sok
  • Hang Ember: Legeccerűbben úgy lesz házisöröd, ha megszelídíted a vadsört. (2013.09.21. 19:46) Hogyan kell házisört csinálni?
  • Zsiráffusz camelopardalis: @Hang Ember: és, összejött a kooprodukció időközben? :D videjófelvétel esetleg? (2013.01.12. 20:55) A Lajcsi szép karácsonyi videoklippje
  • Hang Ember: Azér jó magába beszélni az enbernek, mer mindig igaza lesz. Kivéve, amikor nem, pedig akkor is. ... (2013.01.10. 09:06) Jótanács
  • sóskatáska: sík hűjék vagytok. csak igy tovább (2012.11.21. 23:09) Játéggép

Az Öreg Királyleány

2009.05.14. 12:13 Bisztő Gyalla

Volt egyszer egy öreg királylány, akit férjhez akartak adni, de ő azt hitte, mindig fiatal maradhat, ezért a fiúk elmenekültek előle az oroszlánbarlangba, ahol a fenevad leoáuálta a fülüket, amin ők erősen bánkódtak, és felkeresték az epokittos mestert, aki ahogy meglátta az ifjakat, berohant a hátsó kiskamrába, ahol demizsonban tartotta a nagy fülragasztó csodaszert. Intett az ifjaknak, hogy kövessék, és belekortyolt pálinkáshordójába, ami mindig kéznél volt. A fiatal vitézek megijedtek, hogy a hordó fenekén fogják viszontlátni a fülüket, ezért így szóltak az öreghez: Add vissza a fülünket, mert János az Isten, és ő ötöt hattal összead, s kap tizenhármat, szóval ne kisérletezzen, mert a római szám helyértékére kerül, ahol az öt az négy, magának pedig lemetéljük a fülét, és bedugjuk a pálinkáshordó legsötétebb zugába, és keresheti az, míg csak azt nem mondjuk, hogy ezt pedig rázhatja. Megrettent ám a mester, és azonnal előadta a fiúk fülét. Kevert is epokittot nyomban. és bekente vele a macskát, ami ettől ragadozóvá vált. A mester erre szánalmas vinnyogást hallott szegény macskától, aki odaragadt a plafonhoz, ám a vitézek lerángatták onnan, ami nem is volt lényeges, mert nekik még mindig nem volt fülük a fejükön. A fül, ami a padláson hallgatózott, miközben a mester fia a molnár lányának a pináját nyaldosta nagy hévvel szentendréig utaztak, ahol egy nagy sörényes viziló a tavasztündér bájairól ábrándozik, mert a viziló is baszni akar, mint József, aki a Dunaparton sétálva arra gondolt, hogy milyen jó lenne megbaszni bármilyen nőt, aki nem olyan ronda, mint a Matild, akivel előző héten futott össze, és nagy volt a riadalom, mikor a hölgy alumínium hímvesszővel izgatta magát, és kiszállt a tévé meg a rendőrség is, a szomszédok pedig meghatottan dörzsölték nemi szerveiket. A rendőr is, de ő titokban. Matild persze segített neki, és benyálazta, mint ahogy a fogkeféjét szokta otthon, mert az jó neki, és Józsefre gondolt a csillagos éjszakában, ahol rengeteg Matild-szerű éhes pina keres nem fém faszt, hanem műanyagot, mert az nem bomlik le, így nem szennyezi a földkerekséget, mint az öreg királylány, aki olyan csúnya volt, mint egy-két béka.
 

5 komment

Címkék: rendőr élővilág műanyag fojamatok penetra félpár szép mese

A bejegyzés trackback címe:

https://gyulszi.blog.hu/api/trackback/id/tr521121070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bropi 2009.05.16. 22:12:37

"fenevad leoáuálta a fülüket"
Bisztő! Én nagyon sok mindent hajlandó vók megérteni akár soronként is,de ez a "leouálta" szó ez mán sok.Az biztos vmi cselekvő igéről lehet szó.Hasonló dallamú szavak pl:
"a fenevad evakuálta,
leokádta
leutálta
Leo átutalta a fülüket....."

Az "epokittos mester"-nél erős szorítást éreztem a agyam jobb-és bal féltekén!

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2009.05.18. 09:45:35

Az a szó ősmagyar nyelven van, amikor még ijeneket montak, hogy fehereu meg jaó enber meg piáiéinak meg, hogy leoáuál.

Hang Ember 2009.05.18. 14:29:59

@bropi:
esetleg elképzelhető, hogy egy franszia vagy zulu, vagy szvázi oroszlán volt, azok ejthetnek ki hasonló szókat. Bár akkor nem oroszlán lesz az, hanem például szvázilán, esetleg zululán.

A jó múltkorában megnéztünk egy ilyen keskenyvásznú riogatós-véres kertkapálós filmet. Horolfilmet az az. Az agyam utána megkérdezte: Félteke?

Hang Ember 2009.05.18. 14:31:12

@Bisztő Gyalla:
Akkor ezek szerint a Jaóuzsi meg a Maóunika is ősmagyar név...
süti beállítások módosítása