Mijenek is az ételek?
Az ételek lehetnek laposak, hosszúkásak, kerekek szögletesek, illetve van, amikor eccerre hosszukás és kerek, lehetnek kicsik vagy nagyok. Ha kicsi az étel, akkor mindig sok van belölle, megnövelve ezáltal az étkezési felületet, ha nagy, akkor lehet, hogy csak eggy vagy inkább egy fél vagy annál is kevesebb. Van úgy, hogy eggy nagy sok kicsivel vagy néhány közepessel, de előfordul néhány közepes méretű és sok kicsi eccerre.
Tipikus példák a gönböjü, és a szögletes ételre.
Az étel lehet fojós, illetve puha vagy kemény. Ha az étel nem annyira fojós, de nem is annyira kemény, az arra jó, hogy a lapos eggyik oldalára rákenjék, ezzel biztositva a koegzisztenciát, mer eggyidőbe élvezhetjük a külömböző álagokat. Szokták a fojósat, és a kevésbé fojósat a kicsikkel is keverni, ez esetben ezek kemények, illetve félpuhák, míg az elöbbi esetbe ropognak, az utóbbi esetbe pedig szépen elhejezkedik az eggyik a másikon, de nem fojik le, mer a kicsiből sok van, és amikor lefojna, akkor mindig van alatta eggy másik, és sohase esik le a földre, és ez igaz akkor is, amikor a kicsi de sok étel van összekeverve a másik kicsi és sok valamivel, és akkor mindeggyikböl mindenütt van eggy kicsi, hogy harapáskor ne kejjen keresgélni, hogy mejik hol van, de van, amikor a kicsi vagy a nagy bele van téve a fojósba, akkor pedig nem mindig láccik ki belölle, és nem lehet tudni előre, hogy végülis mit eszünk, de nem szabad, hogy ez egzisztenciális szorongásérzetet kelcsen, mer akkor rossz szinbe tününk föl a barátaink elött.
Sok kicsi hosszukás illetve eggy nagy lapos étel.
Ételböl mindenféle szinü van, de a legtöbb a barna, és annak külömb-külömbféle árnyalatai, de van sokszor zöld még, meg sárga és ekszrém esetbe piros vagy kék vagy rózsaszin, például a minyon.