HTML

dolgok

Néha elgondolkodok, asztán meg elfelejtem, hogy mi jutott az eszembe."

Friss topikok

  • Dudás Bertalan: platón parmenidész! bravo! (2014.07.21. 13:47) Sok
  • Hang Ember: Legeccerűbben úgy lesz házisöröd, ha megszelídíted a vadsört. (2013.09.21. 19:46) Hogyan kell házisört csinálni?
  • Zsiráffusz camelopardalis: @Hang Ember: és, összejött a kooprodukció időközben? :D videjófelvétel esetleg? (2013.01.12. 20:55) A Lajcsi szép karácsonyi videoklippje
  • Hang Ember: Azér jó magába beszélni az enbernek, mer mindig igaza lesz. Kivéve, amikor nem, pedig akkor is. ... (2013.01.10. 09:06) Jótanács
  • sóskatáska: sík hűjék vagytok. csak igy tovább (2012.11.21. 23:09) Játéggép

Hasznos ötletek karácsonyfadíszítéshez

2010.12.17. 12:14 Bisztő Gyalla

 

 

Karácsonykor mindenki felékesiti a lelkét szép gondolatokkal, hogy kinek mit is kéne mondania, de ugyanígy felékesíti a karácsonyfáját is, hogy kifejezze bensője gazdagságát, és ponpáját, amej karácsonykor igen szép fényben ragyog. Szép függőket rak fel a fára, mint amikor eggy asszony fülén függenek a szebbnél szebb medáliák, és művészeti értékek.

Sok szép dísz van, amejet ijenkor a fára felakaszthatsz, de mégis mind közül a fényes díszek a legszebbek, amejek csillogásukkal kifejezik a szeretet teljességét, amej ijenkor elönti a lelkedet a sok ajándék, a finom vacsora és a különleges innivalók láttán. És nemcsak a gönböjü díszekkel emelheted a karácsony fényét, hanem ojanokkal is, amejek csillagokat, szerelmes szíveket sőt aranyos kis állatokat ábrázolnak. Nem maradhatnak el a világító lámpácskák meg a szaloncukor sem, mer nincs is szebb, mint egy jó izléssel feldíszitett karácsonyfa, amejen békességbe megférnek eggymással a különböző szépségek, amejeket szépen megvilágitanak a különféle szinü izzók meg a csillagszórók kavalkádja.

Ha nem akarsz sok pénzt költeni karácsonyfadíszre, mer meg akarod tartani karácsonyi ajándékra, és az elöbb emlitett finom innivalókra, ajállom, hogy csinálj magadnak szép díszeket kétkezi munkával. Ha egész évbe szorgalmasan gyüjtögetted a parafadugót, különös tekintettel arra, hogy a bor kiváló fröccsalapanyag, akkor már csak szép szines papírral kell bevonni, és máris felakaszthatod a fára.

Szép szines papírba csomagolva a dugókat, felfűzheted maddzagra őket, és máris kész van a karácsonyfalánc. Ha összeerősited a dugókat, hogy szép angyalkákat vagy állatkákat formázzanak, vagy összefűzöd őket szép szivet formázva, megmutatva ezzel szíved lángolását a másik irányába, és bevonod szép piros, sárga vagy rózsaszínű papírral,  máris ojan sok fantáziát mutattál a szeretteid felé, hogy ők ezt soha sem fogják elfelejteni neked, és soha sem múló hálával gondolnak rád, és biztosan vesznek neked eggy fröccsöt, amikor itt az ideje, mert a szükség korbácsolja a mindennapjaidat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipp: Ha attól tartasz, hogy amikor kietted a szaloncukrot, majd idétlenül lifeg a fán, ezt megelőzheted, ha előre kiveszed a cukrokat a papírbol, és félbevágott dugóval hejettesited, a cukrokat pedig rögtön meg lehet enni, ezzel is emelve az ünnep fényét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A karácsonyfa akkor teljes, ha csúcsdísz van a tetején. Mondanom sem kell, hogy ezt is megvalósíthatod eggy tölcsér segitségével, amiből kis kézügyességgel eggy szép angyalkát formáztál vagy pedig beboritottad szép papírcsillagokkal vagy pöttyökkel, de lehet csinálni akár pöttyös ruhájú angyalkát is, és máris ráhúzhatod a fa tetejére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készülhetnek szép díszek eggy kis fantáziával minden másbol is, és ezzel csak a fantáziádat akarom megmozgatni, mer a lehetőségek száma végtelen. Használhatsz például kupakot vagy picike üvegeket is, amejeket útközbe vettél, és nem dobtad el, mer előrelátó voltál, piciny gyufásdobozokból csinálhatsz ajándék alaku díszt, szinbolizálva ezzel a sok testi lelki ajándékot, amejekkel elhalmozzátok eggymást ezen a szép ünnepen. Csak az izlés a fontos, hogy mindezt szépen valósícsd meg, meg az, hogy lehetőleg szép színes papírba csomagold, hogy méltóképpen felékesicsd a karácsonyfádat, és ezzel eggyúttal az ünnepet is, és amikor végre elérkezett az ünnep ideje, azt mondhasd, hogy íme itt van, amér egész eddig gürcöltem, de megérte, mer itt ez a szép ünnep, és kétségkívül melenget belülröl valami.

3 komment

Címkék: szépség jóság költészet zokni használati útmutató hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://gyulszi.blog.hu/api/trackback/id/tr102521630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hang Ember 2010.12.17. 13:45:28

Az biztos, hogy ezek igazi handmade kuriózumok.
Én monnyuk mikor készen lennék a fojamattal, meginnék két begre forralt bort, hogy érezzem belülről melenget valami.

exkalibur 2010.12.20. 00:05:39

A prosztoló egy hüje nem vítás. Nehéz eldőnteni hogy eccerően csak paraszt vagy csak szelemi fotyatekós
süti beállítások módosítása